7 sfaturi pentru a invata Limba Engleza mai usor

Dacă invatati limba engleza la un nivel începător sau pur si simplu doriti sa va imbunatatiti nivelul de limba straina, aici sunt șapte sfaturi care va pot ajuta să învațati mai ușor. Fiecare sfat poate fi aplicat daca esti determinat sa inveti o limba straina.

O metoda rapida si eficienta de a invata limba engleza este achizitionarea unui curs audio online. De exemplu un astfel de curs audio online de limba engleza il puteti gasi pe www.englezaladistanta.ro, are un pret redus si il puteti asculta nelimitat.

1. Exercițiu

Învățarea unei limbi străine este ca și cum ai merge la sală. Muschii sunt întăriți numai dacă faceți exerciții fizice în fiecare zi. Este același lucru cu limba: practica te duce la performanta.

Sfat: dedicați 15 minute din timpul dvs. limbii engleze în fiecare zi. Puteți să ascultați muzică, să citiți o carte, să vizionați filme scurte pe internet, să jucați jocuri pe telefonul dvs. Smartphone.

2. Nu doar cuvinte

Studenții începători se pot simți cel mai confortabil atunci când ascultă cuvinte singulare și le repetă, așa cum fac copiii când li se arata cartonase. Dar acest lucru este mai puțin util pentru cursanții adulți, care vor dori să se simtă încrezători și fluenți atunci când vorbesc cu vorbitori nativi. Dacă învățați anumite expresii va fi mai ușor să creați propoziții și să pareti mai natural atunci când vorbiți.

Sfat: începeți imediat să învățați colocațiile. “Having breakfast” este diferit de “Making breakfast”. Primul înseamnă că mâncați micul dejun, cel din urmă înseamnă că îl pregătiți.

3. Nu te opri

Continua sa incerci. De fiecare dată când începi ceva nou, vine un moment în care crezi că ai putea renunța. Dar, după cum se spune, “dacă la început nu reușiți: încercați, încercați, încercați din nou”. Pentru a vă ajuta să rămâneți motivați, amintiți-vă de ce ați început să învățați limba engleză.

Sfat: păstrați un jurnal al greșelilor obișnuite. Revizuiți-le pentru a nu le face din nou. Cu toate acestea, nu vă fie teamă de greșeli. Erorile nu reprezintă o reflectare negativă a abilităților dvs. intelectuale. Ele sunt o caracteristică necesară pentru dobândirea unei noi calificări.

4. Etichetarea

Două anunțuri de televiziune virale pe web, una pentru un brand de whisky și cealaltă pentru un site de licitație, arată că doi bărbați, de varsta inaintata, încep să învețe limba engleză din motive diferite. În ambele filme scurte, există o tehnică care este esențială pentru amintirea unor cuvinte noi: etichetarea.

Sfat: etichetați tot ce vreti să invatati. Utilizați biletele de lipit colorate: fiecare culoare poate identifica o categorie de lucruri. De exemplu, puteți utiliza biletele verzi lipicioase pentru aparatele electrice.

5. Implicați-i si pe alții

Nu este nimic mai bun decât implicarea familiei și prietenilor în procesul de învățare. Aveți nevoie de sprijin moral în această nouă provocare: cu cat este mai mult, cu atat mai bine. Când le arăți oamenilor ceea ce ai învățat, vor fi impresionați.

Sfat: faceti un video singuri in care va prezentati familia și / sau prietenii în engleză. Faceți asta în fiecare săptămână, iar după o lună puteți viziona videoclipurile din nou pentru a vedea cât de mult vi s-a îmbunătățit nivelul de limba engleză.

6. Stabiliți obiective

Puteți identifica o anumită zonă lingvistică și să vă concentrați asupra acesteia. Stabilirea de obiective pentru a învăța o limba straina este cea mai buna idee.. De exemplu, dacă doriți să faceți cumpărături pentru haine într-o țară unde se vorbeste limba engleză, va trebui să cunoașteți expresii precum “unde este garderoba?” ( where are the changing rooms ) sau “pot plăti prin card de credit?” ( can I pay by credit card­ )

7. Distreaza-te

Sa fii un cursant începător nu este deloc ușor. Te poti simți usor inadecvat și frustrat. Cei mai mulți cursanți care încearcă să învețe limba engleza renunță de obicei pentru că se simt descurajați. Deci, trebuie să faceți in asa fel incat procesul învățării să fie distractiv. Dacă emoțiile pozitive sunt legate de procesul de învățare, lucrurile vor fi cu siguranță mai ușoare.

Sfat: dacă faceți greșeli, râdeți de ele. Important este să te distrezi și să perseverezi in acelasi timp pentru a facea invatarea mai placuta.

 

Sursa: British Council