Cum ne prezentam in Limba Engleza?

De cate ori nu ai auzit urmatoarea propozitie: Tell me about yourself?Spune-mi despre tine?

Poti auzi intrebarea de mai sus cand intalnesti pe cineva nou, fie ca esti la o petrecere sau participi la un interviu. E o intrebare care se pune intr-o clasa la scoala, ca o modalitate de a-i face pe elevi sa se cunoasca intre ei.

Cum incepem?
Va propun cateva intrebari si raspunsuri simple care sa va ghideze in situatia in care trebuie sa spuneti cateva lucruri despre voi in Engleza.

Intrebari si Raspunsuri:

What’s your name? – Cum te numesti?
My name is… – Numele meu este…

How old are you ? – Cati ani ai?
I am ……yeard old. – Am …ani.

What do you do? – Cu ce te ocupi? ( esti elev, student, lucrezi sau nu lucrezi in prezent ? )
I am a/an……. . I work as…. . – Sunt….. . sau Lucrez ca si…. .

Where do you live ? Do you like living there? – Unde locuiesti? Iti place sa locuiesti acolo?
I live in…. . I like/i don’t like living there because… – Eu locuiesc in …. . Imi place sa locuiesc/Nu-mi place sa locuiesc acolo….

What are your hobbies? ( Hobby este un lucru pe care iti place sa-l faci cand nu lucrezi sau nu studiezi, de exemplu sa practici un sport, o arta , scrisul , muzica ). – Care sunt hobby-urile tale?
I like to ……in my spare time. – Imi place sa ….. in timpul liber.

Intr-o situatie formala cum ar fi un interviu, oamenii vor sa afle despre trecutul tau educational si experienta de munca dar si de ce ai aplicat pentru jobul respectiv.

Pe cand intr-o situatie informala, cum ar fi cand cunosti pe cineva la o petrecere, oamenii vor dori sa afle despre tine ca persoana, cu ce te ocupi, cum i-ai cunoscut pe ceilalti invitati si cum iti petreci timpul liber.

Mai jos avem doua exemple:

La un interviu:
I’m 22 years old and have just finished my degree in Philosophy. I am looking to develop other skills to work in politics. I really enjoyed being the president of the debating society…

( Am 22 de ani si tocmai am absolvit Facultatea de Filozofie. Caut sa-mi dezvolt alte abilitati pentru a lucra in politica. Mi-a facut placere sa fiu presedintele societatii de dezbatere.. )

La o petrecere:
I’ve just finished my degree in Philosophy – it was a really tough three years but it was worth it! I met Mary last year at the debating society party and we got on really well.
( Tocmai am absolvit facultatea de Filozofie – au fost trei ani dificili dar a meritat! Am intalnit-o pe Maria anul trecut la petrecerea societatii de dezbatere si ne-am inteles foarte bine. )

Diferenta intre cele doua situatii este foarte clara, intr-un fel te prezinti la un interviu si in cu totul alt fel vorbesti despre tine la o petrecere intre prieteni.

Sper ca ati avut ceva de invatat din articolul de mai sus iar data viitoare cand veti fi pusi in situatia de a va prezenta in Limba Engleza, nu veti mai avea nicio ezitare.